Business Unit Manager

SPIE Belgium realiseert met zijn 1750 medewerkers een omzet van 285 mio Euro verdeeld over 4 divisies: Industrie, Building Systems, Infrastructuur en Services.

SPIE VANO (gelegen te Moeskroen – ca. 50 medewerkers – jaaromzet € 9 mio) maakt deel uit van de divisie ‘Industrie’ en biedt sinds meer dan 65 jaar totaaloplossingen aan op vlak van industriële elektriciteit: van hoogspanningscabine tot schakelborden hoog- en laagspanning, aansluiting en automatisering van machines, bekabeling van computernetwerken tot en met de verlichting van kantoren.

VANO is geclassificeerd in categorie 6 voor werkzaamheden omtrent industriële elektriciteit, en werkt in overeenstemming met de kwaliteitsnormen ISO 9001. 

In het kader van hun verdere ontwikkeling, is men momenteel op zoek naar een 


BUSINESS UNIT MANAGER


FUNCTIE

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het strategische beleid en de verdere ontwikkeling van VANO:

-    Je ontwikkelt, in samenspraak met de Divisie Directeur Industrie, de jaarlijkse actieprogramma’s en superviseert hun volledige realisatie (omzet, kwaliteit, resultaat, …);

-    Je verzekert de verdere ontwikkeling van de klantenportefeuille en werkt mee aan de commerciële politiek en ontwikkelingsstrategie van SPIE Belgium. Je onderhoudt persoonlijk contact met de belangrijke klanten;

-    Je motiveert en inspireert je medewerkers en staat in voor de verdere ontwikkeling van hun professionalisme en vakmanschap (o.a. door het gebruiken van methodes en nieuwe technieken ontwikkeld bij SPIE);

-    Je bent verantwoordelijk voor een uitmuntend en accuraat financieel beheer. Je zorgt voor de nodige rentabiliteit in functie van de vooropgestelde doelstellingen;

-    Je verzekert  de ontwikkeling van synergiën met andere eenheden van SPIE in de Benelux, vertegenwoordigt de firma op een professionele manier en waakt er voortdurend over om een goed imago van de SPIE groep te geven;

-    Je staat in voor op het opstellen van een erkend kwaliteitssysteem coherent aan de kwaliteitspolitiek van SPIE;

-    …

PROFIEL:

Je genoot een hogere opleiding (Master/Ingenieur) of  bent gelijkwaardig door ervaring. Een aanvullende management opleiding strekt tot de aanbeveling.

Je beschikt over meerdere jaren relevante en aantoonbare (management) ervaring, bij voorkeur binnen een technische omgeving (elektriciteit, …).

Je bent een geboren communicator en echte peoplemanager en houdt ervan om een team medewerkers (arbeiders en bedienden) te motiveren en inspireren.

Je beschikt over een gezonde dosis entrepreneurship en overtuigingskracht die je helpen om doelstellingen op korte en lange termijn te realiseren.

Je bent vlot tweetalig en communiceert met collega’s en klanten zowel in het Nederlands als Frans. 

Je beschikt over een sterke commerciële attitude die je helpt om vlot in te spelen op de noden van de klant en evoluties van de markt.

AANBOD:

Je krijgt de kans om aan het roer te staan van een voormalige KMO met een West-Vlaamse no-nonsense mentaliteit, die intussen werd opgenomen in de structuur en professionaliteit van een internationale groep. 

Je inspanningen als business unit manager worden beloond met een motiverend salaris inclusief diverse extra-legale voordelen.

INTERESSE?

Stuur uw CV met motivatiebrief naar svd@addvalue.eu met vermelding van de referentie 
SVD- 1738 – Business Unit Manager.
Voor informatie, contacteer Stefan Van Dijck op 0496 05 89 56.